Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Donatorului de Sânge: „Mulţumesc pentru salvarea vieţii mele!”

© Sputnik / Ministerul Sănătăţii al RMdonare sânge
donare sânge - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge cu genericul ”Mulțumesc pentru salvarea vieții mele!”.

CHIŞINĂU, 18 iunie – Sputnik. Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Centrul Naţional de  Transfuzie a Sângelui şi autorităţile publice locale organizează la 18 iunie Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. În această zi au fost deschise puncte de colectare a sângelui în municipiul Chişinău şi în toată ţara.

День донора крови - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decada de promovare a donării de sânge voluntară, în Moldova

La deschiderea evenimentului ministrul Sănătăţii, Mircea Buga, a menţionat că „datele statistice arată că în prezent, în Moldova, sunt 32 de mii de donatori sistematici”. 

„Deşi numărul acestora a crescut cu zece la sută comparativ cu anul trecut, ei acoperă mai puţin de jumătate din sângele de care ar avea nevoie sistemul de sănătate”, a declarat Buga.

Ministrul a participat la acţiunea de donare de sânge şi a îndemnat populaţia să dea dovadă de un înalt spirit civic şi solidaritate, donând sânge pentru cei care au mare nevoie de el. Ministrul a înmânat diplome celor mai activi donatori de sânge.

Evenimentul cultural  cu genericul ”Un omagiu pentru cei ce  dăruiesc viaţă” — donatorii de sânge voluntari” se va desfăşura în Scuarul Grădinii Publice ”Ştefan cel Mare şi Sfânt”. 

Puncte de colectare a sângelui au fost amenajate în Scuarul Grădinii Publice ”Ştefan cel Mare şi Sfânt”, la Complexul Comercial „MallDova”, în Scuarul din str. Miron Costin, la Pretura Ciocana, şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui. 

 

Fluxul de știri
0