Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Justiţie europeană, simulată în Moldova, în engleză

CC0 / Pixabay / WilliamCho / Justitie
Justitie - Sputnik Moldova
Abonare
Participanţii și-au consolidat capacitățile în rezolvarea cazurilor prin identificarea principalelor concepte, inter-relației fapte-argumente juridice și oferirea unei motivații rezonabile soluției. Ei au aplicat abilitățile critice și analitice de soluționare a problemelor într-o gamă largă de circumstanțe juridice și non-juridice.

CHIŞINĂU, 9 apr – Sputnik. Ministerul Justiţiei anunţă că patru echipe de studenţi de la câteva facultăţi de drept din ţară au simulat procese de judecată în domeniul drepturilor omului, în cadrul primului concurs național, în limba engleză, organizat de Ministerul Justiției. Scopul competiţiei a fost identificarea şi susținerea ulterioare a echipei câștigătoare pentru participarea la European Human Rights Moot Court Competition din Strasbourg (Franța).

justice, суд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Corupţia şi accesul la justiţie, în topul încălcărilor drepturilor omului

Instituţia mai subliniază că studenții și-au consolidat capacitățile în rezolvarea cazurilor prin identificarea principalelor concepte, inter-relației fapte-argumente juridice și oferirea unei motivații rezonabile a soluției găsite. Participanții au aplicat abilitățile critice și analitice de soluționare a problemelor într-o gamă largă de circumstanțe juridice și non-juridice.

„Competiția corespunde prevederilor cadrului de la Bologna referitoare la aptitudinile dezvoltate prin intermediul proceselor de judecată simulate și ale exercițiilor practice, sprijinind promovarea contribuției Uniunii Europene la reforma sectorului justiției din Moldova, a Convenției Europene a Drepturilor Omului și mecanismului acesteia”, a menţionat Ministerul Justiţiei.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul implementării Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției (SRSJ) pentru viitorii profesioniști care se vor implica, asigurând în mod corespunzător succesul și consolidarea reformei din domeniu, a precizat sursa oficială.

 

Fluxul de știri
0