Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova este pe locul 7 între țările CSI la volumul transferurilor din FR

© Sputnik / Владимир Трефилов / Trecere la banca de fotografiiRubla, Dolar SUA, Денежные купюры России и США
Rubla, Dolar SUA, Денежные купюры России и США - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Soldul negativ al operațiunilor transfrontaliere ale persoanelor fizice prin sistemul de transferuri bănești a atins 392 de milioane de dolari.

CHIȘINĂU, 21 mar — Sputnik. Conform bilanţului pentru 2015, volumul transferurilor transfrontaliere din Rusia în Moldova a atins 472 de milioane de dolari, arată datele Băncii Centrale a FR.

Potrivit sursei, suma medie a unei operații a constituit 298 de dolari.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Transferurile bănești din străinătate continuă să scadă

Astfel, ţara noastră s-a situat pe locul 7 între țările CSI, devansând după numărul de transferuri Kazahstanul, Belarus și Turkmenistanul.

Indicatorul total a confirmat tendința care s-a observat pe parcursul anului 2015.

Pe primul loc conform acestui indicator se situează Uzbekistanul (2 miliarde 370 de milioane de dolari SUA), după care urmează Tadjikistanul (un miliard 278 de milioane de dolari), Kîrgîzstanul (un miliard 83 de milioane de dolari), Ucraina (988 de milioane de dolari), Armenia (682 de milioane de dolari) și Azerbaidjan (627 de milioane de dolari).

Pe parcursul anului 2015, volumul transferurilor transfrontaliere din Moldova în Rusia a constituit 80 de milioane de dolari SUA.

Fluxul de știri
0