Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SA „Termoelectrica” provoacă Primăria Chişinău

© Sputnik / Евгений ПанасенкоОтопление
Отопление - Sputnik Moldova
Abonare
SA „Termoelectrica” face apel către consumatori să-şi achite datoriile pentru consum, în caz contrar neachitarea datoriilor va provoca o situaţie financiară dificilă întreprinderii.

CHIŞINĂU, 8 apr – Sputnik. Din cauza neachitării în termen a facturilor pentru energia termică şi electrică, SA „Termoelectrica”  acumulează datorii faţă de furnizorul de gaze naturale.

Conform datelor de la finele lunii martie, datoria totală înregistrată la Termoelectrica însumează peste 1,07 miliarde de lei. Potrivit instituţiei, cea mai mare parte a datoriilor este înregistrată de fondul locativ – peste 912 milioane de lei, rata de achitare fiind de doar 35%. 

Дорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă a dat ordin să fie sistată încălzirea în Chişinău

Cele mai multe datorii revin apartamentelor gestionate de întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ –618 milioane de lei, urmate de Asociaţiile proprietarilor de locuinţe privatizate, Cooperativele de Construcţie a Locuinţelor. Datorii la achitarea agentului termic înregistrează şi locuinţele departamentale –  peste 5,6 milioane de lei.

Potrivit datelor respective, circa 40 de mii de familii înregistrează datorii între o mie şi 3 mii de lei, peste 13 mii au acumulat datorii între 3 mii şi 5 mii de lei, iar peste 5,3 mii —  între 5 mii şi 7 mii de lei. Datorii mai mari de 7 mii de lei au acumulat circa 11,5 mii de familii.

Datoria bugetului municipal faţă de întreprindere a ajuns până la 91 de milioane de lei, alte aproape 36 de milioane de lei sunt restanţe la compensarea cheltuielilor de efectuare a plăților pentru resursele energetice de către persoanele defavorizate din municipiul Chișinău în sezonul de încălzire 2015-2016.

Administraţia SA „Termoelectrica” face apel către consumatori, pentru a nu recurge la procedurile de recuperare silită, să-şi onoreze restanţele pentru consum, deoarece neachitarea datoriilor provoacă o situaţie financiară dificilă întreprinderii.

Fluxul de știri
0