Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu-i prea pasă de pietoni

© Sputnik / MIROSLAV ROTARIMaşină parcată în Chişinău, fără a lăsa loc penru trecerea pietonilor
Maşină parcată în Chişinău, fără a lăsa loc penru trecerea pietonilor - Sputnik Moldova
Abonare
Faptul că în municipiul Chişinău problema parcărilor este una majoră nu mai surprinde pe nimeni. Cu toate acestea, locuitorii capitalei nu pot trece cu vederea unele cazuri de-a dreptul agasante, uneori de vină fiind primăria, iar alteori şoferii care se gândesc doar la confortul personal.

CHIŞINĂU, 8 apr – Sputnik. În dimineaţa zilei de vineri, un alt cititor al portalului sputnik.md a expediat la adresa redacţiei poze care surprind un automobil parcat pe o stradă din Chişinău „cât se poate de original”.

Autorul fotografiei a menţionat că speră „să sensibilizeze şoferul acestei maşini, dar şi pe alţi şoferi, prin intermediul presei şi să-i determine să fie mai empatici. Să manifeste respect faţă de ceilalţi, să nu fie egoişti”.

Automobil, parcare, Chişinău - Sputnik Moldova
Societate
Cum parchează unii şoferi care au grijă de pietoni

Am evitat să publicăm pozele din care se vede numărul de pe plăcuţele de înmatriculare şi am ales imagine din care se vede cât se poate de clar cum un şofer (sau poate o şoferiţă) şi-a parcat atât de „bine” bijuteria pe patru roţi, încât aproape că a lipit partea din faţă a mijlocului de transport de imobil, fără a lăsa pe acest trotuar loc de trecere pentru pietoni.

Ca atare, pietonii cu abilităţi acrobatice avansate ar putea să treacă, totuşi, pe acest trotuar, strecurându-se printre maşină şi casă.

Dar cât loc a lăsat persoana respectivă pentru copii, bătrâni, mame cu copii în cărucior? Or, din această imagine se vede clar că pietonii ar trebui să iasă pe partea carosabilă şi să ocolească această „Aqura”, pentru a-şi putea continua calea.

Fluxul de știri
0