Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Narâşkin a chemat vecinii europeni să acorde atenţie modelului UEEA

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaПредседатель Государственной Думы РФ Сергей Нарышкин
Председатель Государственной Думы РФ Сергей Нарышкин - Sputnik Moldova
Abonare
Calea integrării euro-asiatice ar putea contribui la realizarea concepţiei Marii Europe.

CHIŞINĂU, 29 iunie – Sputnik. Spicherul Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, a chemat vecinii europeni să acorde atenţie modelului Uniunii Economice Euro-Asiatice (UEEA), care ar contribui la întărirea parteneriatului pe continentul european, rezultă dintr-un articol publicat de parlamentar în „Rosiiskaia Gazeta” de luni.

„Aş recomanda vecinilor europeni, până nu e târziu, să-şi îndrepte atenţia asupra UEEA. Calea integrării euro-asiatice, care nu atentează asupra suveranităţii statelor-membre şi care nu este îndreptată împotriva cuiva, arată astăzi mult mai convingătoare. Această experienţă ar putea contribui la realizarea concepţiei Marii Europe – de la Lisabona până la Vladivostok”, — a opinat Narîşkin.

Potrivit lui, scopurile UEEA sunt absolut transparente. „Regulile acesteia sunt mai democratice decât ale UE, iar activitatea organelor de conducere depinde direct de dorinţa popoarelor care intră în această uniune. Ea este deschisă pentru colaborare şi cu alte ţări care, cu atât mai mult, se află pe acelaşi continent Euro-asiatic. Repet: oare nu este timpul de a schimba optica şi a folosi acest model?” – a adăugat parlamentarul.

Fluxul de știri
0