Dan Puric: la martiri nu se socotește ziua nașterii, ci ziua morții

© rostonline.roDan Puric
Dan Puric - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Marginalii și degenerații apar mereu la televizor, seară de seară, ieșiți din mijlocul unei populații decăzute, a spus Dan Puric în conferința susținută la Cluj.

BUCUREŞTI, 7 apr — Sputnik. Dreptatea lor este diferită de adevărul ancestral al poporului român. Se poartă culpabilizarea și înjurătura.

Участники антиправительственного митинга - Sputnik Moldova
Astăzi e interzis să-ţi iubeşti poporul român

Grecii în perioada sofistă și-au pus problema dreptății și au ajuns la nedreptate. Pentru că una este dreptatea lor și alta este adevărul, a afirmat actorul Dan Puric în conferința "Să fii român!" susținută în sala Auditorium din Cluj. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul IPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului.

"Una este dreptatea lor și alta este adevărul. Un martir este un mărturisitor care lucrează în domeniul adevărului. Grecii în perioada sofistă și-au pus problema: un om îi face rău celuilalt. Tu vezi. Şi se spune că e drept ca tu să mărturisești. Vin sofiștii și zic: "Nu e drept! Pentru că ăla i-a făcut rău ăluia, nu ție. Tu îi faci lui rău. Nu e drept!" Tu trebuie să iți vezi de treabă. Adică colonelul Crăciun îl chinuie pe Petre Țuțea; eu nici nu eram născut. Și cu ce drept să spun despre colonelul Crăciun că a fost un criminal? Și atunci eu mă retrag din istorie și las pe om pe cont propriu", a afirmat Puric.

În sala plină până la refuz de oameni Dan Puric şi-a continuat conferința relatând despre plata pe care toți o dăm în funcție de achiziţia morală a fiecăruia dintre noi. Există un lanț invizibil care îi leagă pe oameni între ei în funcție de faptele pe care le face fiecare.

"Știți că Iosif al II-lea a murit straniu. Scrisorile către fratele său au fost așa: "sunt cel mai nefericit om din lume, m-au ajuns". Cumplit a murit! L-au ajuns. Se zice: lasă-l în plata Domnului. Nu există! Iobăgia s-a desființat în același an. Nu există această achiziție morală fără răspuns în timp. Sunt treptele unirii noastre. La martiri nu se pune la socoteală ziua nașterii, ci ziua morții. Atunci s-a născut, prin botezul sângelui. Atunci se naște cineva, este cu totul altceva", a mai spus Puric.

Pe Horea și Avram Iancu artistul i-a asemănat cu o horă și o doină. Totodată, pe marginali și degenerați îi vedem seară de seară la televizor în rândul unei populații decăzute.

"Îi zicea Horea pentru că-i plăcea să horească. Nu avea preocupări cinice sau bestiale. Lui îi plăcea să horească. Ei pe roată au tras o horă. Lui Avram Iancu îi plăcea să cânte la fluier, să doinească. Ce au crucificat ei? O horă şi o doină. Ei sunt de esenţa aceasta a poporului român, în rest există marginali, degeneraţi, îi vedeţi diseară la televizor. Îi vedeţi în rândul unei populaţii decăzute, îi aveţi diseară, butonaţi şi îi găsiţi pe toate canalele. Cum e ceva adevărat, cum se schimbă. A început să devină interzis să vorbeşti despre acest popor, nu în termeni laudativi, dar măcar normal. Se poartă culpabilizarea, se poartă înjurătura", a precizat Dan Puric.

Fluxul de știri
0