Astăzi e interzis să-ţi iubeşti poporul român

© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Accesați arhiva multimediaУчастники антиправительственного митинга
Участники антиправительственного митинга - Sputnik Moldova
Abonare
Marketingul cu care se cumpără conştiinţele are o amploare înfricoşătoare şi ne dresează să nu ne mai iubim poporul şi istoria, a menţionat Dan Puric într-o conferință ținută la Cluj.

BUCUREŞTI, 6 Apr — Sputnik. În conferinţa intitulată "Să fii român!", maestrul Dan Puric s-a arătat îngrijorat faţă de fenomenul relativizării istoriei şi a avertizat cu privire la amploarea marketingului cu care se reformează minţile.

Ilie Catrinoiu - Sputnik Moldova
Intelectualii crimei organizate

În sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor din Cluj s-a desfăşurat marţi seara, cu începere de la ora 18.00, conferinţa cu titlul "Să fii român!" susţinută de maestrul Dan Puric. Artistul a fost întâmpinat de gazda evenimentului, Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului şi de un public foarte numeros, sala fiind plină până la refuz.

Dan Puric a menţionat importanţa istoriei şi pericolul relativizării ei. Marketingul cu care se cumpără conştiinţele are o amploare înfricoşătoare şi ne dresează să nu ne mai iubim poporul.

"Ştiţi că sunt conştiinţe care se cumpără, nu ştiaţi? E un marketing extraordinar. Să vezi la noi la Bucureşti, au şi reviste în care zic că adevărul este aşa ş-asa. Nu avem unde să ne ducem decât spre Biserică, spre trecutul nostru", a spus actorul.

Dan Puric afirmă că se duce o campanie de reformare a minţii. Artistul diferenţiază între problema etnică pe care o dezbat mereu fără sens istoricii modei postmoderne şi problema prezenţei omului în faţa lui Dumnezeu. Misiunea lor este de a demonstra că suntem un popor de nimic.

"De ce s-a făcut efortul acesta cumplit ca să se zică că suntem un neam de nimic? De ce se face un efort cumplit de a se relativiza istoriile? Eu am aflat acum de la un istoric că Alecsandri nu a fost român. Şi Mihai Viteazul. Sigur că la un moment dat poate mai suntem şi noi corciţi, combinaţi. Nu este nicio nenorocire. Şi Grigore Ghica a fost martir, dar nu era român. Dar s-a opus şi a murit în rândul martirilor. Care e problema? Antim Ivireanul era român? Era georgian. Dar a fost atât de român încât îl primim între marii sfinţi români. E o problemă etnică sau este problemă că eşti în faţa lui Dumnezeu pentru identitatea ta creştină? E o reformă a minţii. Mă uit la televizor şi fac studii de antropologie", a mai subliniat Dan Puric.

La finalul conferinței, Orchestra Simfonică din Cluj, dirijată de Sergiu Stanciu, a ţinut un recital muzical.

Fluxul de știri
0