Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova vor avea loc marșuri în susținerea statalității

© Sputnik / Miroslav RotariProteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016
Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna viitoare, la 16 aprilie, în câteva raioane ale țării vor fi organizate manifestații în susținerea statalității moldovenești și împotriva unionismului.

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Săptămâna viitoare, în câteva localități ale țării vor avea loc manifestații în susținerea statalității moldovenești, a declarat joi pentru jurnaliști liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon.

"Partidul socialiștilor susține orice acţiune de protest împotriva actualei puteri. La 16 aprilie vor fi organizate proteste în patru localități — Cahul, Ungheni, Anenii Noi și în nordul ţării. Vom pleda pentru susținerea statalității, împotriva unionismului şi vom cere organizarea alegerilor parlamentare anticipate odată cu cele prezidențiale", a spus Dodon.

Марш унионистов 27 марта - Sputnik Moldova
Politică
Efectul marşului unirii: socialiştii cheamă la mobilizare generală

Sâmbăta trecută, un marș al apărătorilor statalității moldovenești, la care au participat aproximativ trei mii de persoane, a avut loc la Comrat. Participanții la marș s-au pronunțat împotriva activității forțelor anticonstituționale și unioniste pe teritoriul ţării. Manifestanții au cerut ca deputații din Parlamentul RM să interzică la nivel legislativ activitatea oricăror forțe politice și mișcări sociale care pun la îndoială suveranitatea și independența Moldovei.

Anterior, Parlamentul Moldovei a adoptat cu majoritate de voturi Declarația cu privire la inviolabilitatea suveranității, independenței și neutralității permanente a Republicii Moldova. Acest document obligă Parlamentul să perfecționeze legislația ţării astfel încât să nu admită atacurile la Constituția și independența RM.

Fluxul de știri
0