Grecia este blocată de 24 de ore

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Pasagerii români care călătoresc în sau dinspre Grecia vor putea să urce în avion numai după ora 23.10, a anunțat astăzi compania Blue Air.

BUCUREŞTI, 7 apr — Sputnik. Toate instituțiile publice elene sunt închise până când statul va ajunge la un acord cu creditorii internaționali privind reducerea datoriei publice.

Sindicatul funcționarilor publici din Grecia, ADEDY, a început azi greva generală. Pentru 24 de ore au fost anulate cursele aeriene, instituțiile de învățământ s-au închis, serviciile de taxe și impozite nu mai funcționează, spitalele primesc doar urgențele, iar programele TV sunt suspendate, transmite Bursa.

TIR blocat la frontieră - Sputnik Moldova
Avertisment de călătorie în Grecia. Şi Bulgaria ar putea bloca drumurile

Va funcționa doar transportul public, angajații votând împotriva participării la grevă.

Greva generală a fost declanșată în urma negocierilor de miercuri privind reforma sistemului de pensii, la care au participat reprezentanții creditorilor internaționali și ministrul Muncii, Giorgos Katrougalos, menționează sursa citată.

Proiectul de Lege cu privire la reforma pensiilor, precum și o nouă reformă a fiscalității vor fi în centrul negocierilor cu creditorii. Condițiile guvernului elen sunt ca FMI să nu mai ceară noi măsuri suplimentare nerealiste.

Vineri muncitorii din porturile Piraeus şi Thessaloniki vor protesta împotriva planificatei privatizări a celor două porturi. 

Fluxul de știri
0