Avertisment de călătorie în Grecia. Şi Bulgaria ar putea bloca drumurile

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaTIR blocat la frontieră
TIR blocat la frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
La data de 24 februarie mai multe drumuri din Grecia au fost din nou blocate. Fermierii greci recurg la aceste acţiuni de mai bine de o lună, cerând Guvernului să renunţe la planurile reformării sistemului de pensii şi majorare a tarifelor.

CHIŞINĂU, 24 feb — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova informează pe cei care vor să călătorească spre Grecia, despre faptul că la data de 24 februarie 2016 au fost blocate din nou, pe o perioadă nedeterminată, un şir de drumuri şi autostrăzi pe teritoriul Greciei şi anume:

∙ Atena-Salonic, regiunea Larissa Valea Tempi;
∙ Drumul Egnatia, regiunea Kerdvllia;
∙ Atena — Lamia, regiunea Bralos;
∙ Atena — Corint, regiunea Canalului Corint;
∙ Atena — Aeroportul Internaţional Venizelos, drumul naţional Atena — Koropi;
∙ Vama Promahonas, la frontiera cu Republica Bulgaria;

În acelaşi timp, pot fi blocate pe o perioadă nedeterminată şi alte drumuri şi puncte de trecere a frontierelor cu Bulgaria, Albania, Macedonia şi Turcia, precizează Ministerul Afacerilor Externe al României.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Avertisment: situaţia la punctele de trecere a frontierei cu Grecia s-a agravat

Fermierii greci recurg la aceste acţiuni de mai bine de o lună, cerând Guvernului să renunţe la planurile reformării sistemului de pensii şi majorare a tarifelor. Blocada a destabilizat viaţa economică normală a ţării, dar şi transporturile internaţionale de mărfuri.

Şoferii bulgari de TIR-uri au anunţat că vor bloca frontiera cu Grecia dacă până luni, 29 februarie, fermierii greci nu vor înceta protestele şi acţiunile de blocare a drumurilor, a declarat ministrul Transporturilor Bulgariei, Ivaylo Moskovski.

„Dacă partea greacă nu va recurge la anumite metode până luni pentru a rezolva criza creată, şoferii bulgari vor răspunde cu propria blocadă a drumurilor de-a lungul întregii frontiere cu Grecia", scrie agenţia Reuters, citându-l pe ministrul bulgar al Transporturilor.

Având în vedere faptul că evoluţia situaţiei privind circulaţia pe drumurile blocate este una imprevizibilă, se recomandă, în special şoferilor de TIR-uri, evitarea tranzitării Greciei în zilele următoare.

Prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, s-a întâlnit luni cu reprezentanţii agricultorilor şi le-au promis 25 de măsuri de susţinere a sectorului agricol privat, însă o parte din fermieri au rămas nemulţumiţi, considerănd promisiunile ca fiind necorespunzătoare şi au anunţat că vor extinde acţiunile de protest.

Fluxul de știri
0