Sputnik a inaugurat un centru de presă multimedia la Minsk

© Sputnik / Виктор ТолочкоТоржественное открытие пресс-центра в Минске
Торжественное открытие пресс-центра в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
Inaugurarea a decurs în format de conferinţă video Moscova – Minsk, tema principală fiind aspectele integrării și parteneriatului informațional dintre cele două țări.

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Agenția internațională de știri și radio Sputnik a inaugurat un centru de presă multimedia la Minsk. La ceremonia de deschidere, care a coincis cu aniversarea a 20-a de la semnarea primului acord cu privire la parteneriatul strategic dintre Belarus și Rusia, au participat ministrul Informației al Republicii Belarus, Lilia Ananici; Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Belarus, Aleksandr Surikov; directorul general al grupului media „Rossia segodnea", Dmitri Kiselev. Festivitatea a decurs în format de conferință video Moscova — Minsk.

Temele principale ale dialogului s-au referit la problemele integrării și parteneriatului informațional dintre cele două țări, în scopul reflectării pe larg a celor mai importante evenimente în domeniile politic, social-economic, cultural, științific, educațional și sportiv, precum și consolidarea relațiilor tradiționale dintre cele două state.

Adresându-se celor prezenţi, Dmitri Kiselev a declarat: „Aceasta semnifică de fapt construirea unui pod informațional strategic între Moscova și Minsk. Sputnik lansează un centru de presă multimedia modern, care dispune de posibilități tehnice unice. Acesta este și un pod informațional care unește Belarusul cu toate capitalele lumii, deoarece agenția are reprezentanțe în zeci de țări".

Спутник Латвия - Sputnik Moldova
Sputnik Letonia a revenit la cititorii săi în zona domeniului .com

Pentru participanți și oaspeți a fost prezentată o expoziție consacrată aniversării a 20-a de la semnarea acordului cu privire la parteneriatul strategic dintre Belarus și Rusia. Pe standuri au fost expuse 22 de albume cu fotografii ale politicienilor ruși și belaruși din perioada anilor 1996 — 2016, care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea proceselor de integrare dintre cele două țări.

Centrul de presă multimedia Sputnik din Republica Belarus (or. Minsk, str. Kommunisticeskaia, nr. 86) este o platformă media modernă, înzestrată cu tehnologii performante care permit desfășurarea activităților în cel mai divers format: de la transmisiuni televizate în direct până la videoconferințe cu diferite puncte de pe Terra. Jurnaliștii și invitații au la dispoziție o sală de conferințe confortabilă cu 40 de locuri, infrastructura necesară pentru transmiterea și primirea informației, inclusiv Wi-Fi și sistem pentru traducere sincronizată.

Planul de activitate imediată a centrului de presă multimedia prevede organizarea activităților consacrate dezvoltării politice și economice a Republicii Belarus; proiectelor de infrastructură; dezvoltării sferei sociale și a muncii; problemelor ce țin de cultură și sport ș. a. Tematica viitoarelor activități va include de asemenea chestiuni cu privire la dezvoltarea teritoriilor care au fost afectate de catastrofa de la Cernobâl.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0