Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un fost şef de la Fisc, anunţat în căutare

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Şefa Inspectoratului Fiscal Sângerei a fost condamnată la ani grei de închisoare pentru corupere pasivă. Inculpata a reuşit să fugă din ţară.

CHIŞINĂU, 7 apr – Sputnik. Fosta şefă a Inspectoratului Fiscal Sângerei a fost dată în căutare. Femeia a fost condamnată pentru corupere pasivă la 6 ani de închisoare cu executare, amendată cu 140 de mii lei şi privată de dreptul de a deţine funcţii publice timp de 9 ani. 

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Societate
Şefi importanţi de la FISC şi o contabilă riscă pedepse penale aspre
 

Potrivit procurorilor, în perioada august 2011 – ianuarie 2014, funcţionara a estorcat şi primit de la mai mulţi agenţi economici din raion bani şi bunuri, estimate în total la peste 30 mii de lei. În schimbul banilor primiţi, inculpata asigura agenţii că nu le va iniţia controale fiscale, va modifica actele întocmite în urma verificărilor efectuate, în favoarea acestora sau le va aplica pedepse fiscale mai blânzi.

Iniţial, învinuita a fost cercetată în stare de arest preventiv, ulterior fiind eliberată de către judecătorii Curţii de Apel.

Verdictul a fost dictat în lipsa inculpatei, în privinţa căreia a fost aplicată măsura preventivă – liberarea provizorie sub control judiciar, aceasta reuşind să părăsească teritoriul republicii.

Fluxul de știri
0