Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul proprietar al UNIC explică se va întâmpla mai departe cu acest magazin

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Compania „Rogob” este noul proprietar al pachetului majoritar al „Magazinului Universal Central UNIC”.

CHIŞINĂU, 7 apr – Sputnik. Compania „Rogob” este noul proprietar al Magazinul Universal Central UNIC. Întreprinderea anunţă că a procurat, la începutul acestei săptămâni, 85,45% din acţiunile statului la UNIC. Tranzacţia a fost efectuată cu suportul a două bănci comerciale din Moldova. 

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum s-a îmbogăţit statul cu 260 de milioane de lei

Directorul General al companiei, Igor Roșca, a declarat că achiziția pachetului majoritar de acţiuni a magazinului face parte din strategia pe termen lung a investițiilor firmei în economia Republicii Moldova și din planul de dezvoltare și diversificare a afacerii.

„Magazinul nu-și va schimba profilul de activitate, dar modernizările și dezvoltările pe care le preconizăm ne vor permite să-l transformăm într-un proiect comercial interesant — menit sa răspundă celor mai moderne trenduri din domeniu și în măsură să satisfacă necesitățile și așteptările locuitorilor şi a vizitatorilor municipiului Chișinău”, a declarat Roşca.

Pentru cele  85% din acţiunile statului la Magazinul Universal Central ”UNIC” noul proprietar a plătit peste 252 de milioane de lei.

Fluxul de știri
0