Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum s-a îmbogăţit statul cu 260 de milioane de lei

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Statul şi-a vândut luni pachetele de acţiuni în trei companii cu suma de peste 260 de milioane de lei.

CHIŞINĂU, 4 apr – Sputnik. Pachetele a trei societăți pe acțiuni, proprietate publică de stat, în sumă totală de peste 258 de milioane de lei, au fost adjudecate luni, 4 aprilie, în cadrul licitației ”cu strigare”, organizată de Agenția Proprietății Publice (APP). 

деньги - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Statul a obţinut 56 milioane de lei din privatizarea a două societăţi

În cadrul licitației au fost vândute 85% din acţiunile statului la Magazinul Universal Central ”UNIC” la prețul de peste 252 de milioane de lei. De asemenea, întregul pachet de acţiuni la SA ”Aeroport Catering” a fost adjudecat cu peste 5 milioane de lei, iar 99% din acţiunile la SA ”Amelioratorul” –  au fost vândute cu 982 de mii de lei.

Conform prevederilor legislației naționale, cumpărătorii pachetelor de acțiuni adjudecate în cadrul licitației trebuie să achite suplimentar în bugetul de stat impozitul privat în mărime de un procent din valoarea tranzacției.

Astfel, în urma licitației de astăzi în bugetul de stat urmează a fi transferată o sumă de peste 260 de milioane de lei.

Licitația ”cu strigare” a fost organizată în cadrul rundei de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat prin modalitățile prevăzute de legislație, organizată de Agenția Proprietății Publice în perioada 4 – 8 aprilie.

Fluxul de știri
0