Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul se pronunță împotriva majorării impozitelor

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții majorității parlamentar au ajuns la înţelegerea că nu vor susține majorarea impozitelor propusă în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Majoritatea parlamentară nu va susține creşterea impozitelor propusă de guvern şi inclusă în proiectul de politică bugetar-fiscală pentru anul 2016, a declarat în faţa jurnaliștilor spicherul Andrian Candu, după ședința biroului permanent al Parlamentului.

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Surprize de la Guvern. Impozite noi şi taxe mai mari

"Deşi guvernul a iniţiat majorarea unui şir de impozite, majoritatea parlamentară a ajuns la un consens în această chestiune: deputații majorităţii nu vor susține scumpirea vinietei, majorarea cu 15% a impozitului funciar și  noul model de impozitare a automobilelor. Aceste teme au fost discutate cu Ministerul Finanțelor. Atunci când va veni timpul să votăm în Parlament, noi nu vom susține majorarea impozitelor", a spus Candu.

Anterior, mai mulți fermieri au declarat că vor iniţia acțiuni de protest, în cazul în care autoritățile vor susține în lectura a doua majorarea impozitului funciar.

Și sindicatele s-au pronunțat împotriva excluderii taxei pentru utilizarea drumurilor din categoria surselor Fondului rutier şi din sursele bugetelor raionale, precum şi trecerii acesteia la categoria taxelor locale.

Fluxul de știri
0