Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Martorii confirmă: Filat a transferat bani de la BEM prin firme fictive

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
La Judecătoria Buiucani a continuat miercuri examinarea în fond a dosarului în care liderul PLDM este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. Judecătoria sectorului Buiucani a audiat miercuri alţi patru martori ai acuzării în dosarul ex-premierului Vladimir Filat, liderul PLDM, acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare. 

Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Politică
Beţişor a dezvăluit taina automobilelor lui Filat

Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor, care instrumentează acest caz, a declarat că martorii au confirmat prin depoziţiile lor obiectul învinuirii.

„S-a confirmat inclusiv deţinerea fictivă a unor companii pe numele unor persoane care au apărut astăzi în faţa instanţei, companii prin care au fost transferate sume de bani de la BEM la solicitarea inculpatului”, a declarat procurorul.

Beţişor a mai spus că martorii au făcut declaraţii şi în privinţa unor automobile pe care le deţin în proprietate.

„Automobile care erau utilizate de persoane din anturajul lui Vladimir Filat. De exemplu, un automobil de model Porshe Macan fiind în posesia lui Roman Olga care figurează într-o altă cauză penală, cu tangenţă la acest dosar”, a precizat procurorul.

Următoarea şedinţă de judecată în dosarul ex-premierului va avea loc vineri, 8 aprilie, la ora 14.00, la Judecătoria Buiucani.

Fluxul de știri
0