Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu, despre controlul site-urilor, e-mail-urilor şi sentimentele sale de tată

© parlament.mdAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele parlamentului Republicii Moldova a dat asigurări că libertatea de exprimare în mediul online va fi garantată, însă acesta nu a putut să facă abstracţie de faptul că este tată.

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. Spicherul Andrian Candu insistă asupra găsirii unui echilibru între libertatea de exprimare, inclusiv în mediul virtual, şi securitatea şi siguranţa copiilor.

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Candu, despre dreptul sfânt la exprimare şi dezbinarea din ţară

Potrivit spicherului, atunci când va ajunge în Parlament proiectul de lege iniţiat de Guvern, care urmăreşte protecţia copiilor în mediul online şi care prevede mecanisme de blocare a unor site-uri sau de monitorizare a corespondenţei, va trebui găsit echilibrul între libertatea de exprimare şi necesitatea de a garanta protecţia celor mici.

„Toată determinarea mea ca preşedinte al Parlamentului este ca odată ce această lege va veni în Parlament, să iniţiem dezbateri publice cât mai largi, cât mai intense, cu toţi cei implicaţi de acest proces, în aşa fel încât în cadrul acestor dezbateri să reuşim să curăţim la propriu şi la figurat tot ce, eventual, creează anumite pericole”, a declarat Andrian Candu.

„Pentru mine personal este foarte important ca dreptul la exprimare să fie respectat, dar tot atât de important, ca tată, cred că trebuie să avem o protecţie şi o siguranţă garantată pentru copiii noştri”, a adăugat spicherul.

Preşedintele Legislativului s-a arătat convins de faptul că împreună cu comisia de profil din Parlament va fi găsit echilibrul între libertatea de exprimare şi protecţia copiilor.

Fluxul de știri
0