Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu, despre dreptul sfânt la exprimare şi dezbinarea din ţară

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Andrian Candu regretă faptul că avem o societate divizată. El este de părere că autorităţile trebuie să unifice societatea prin ridicarea nivelului de trai.

CHIŞINĂU, 28 mar — Sputnik. Solicitat luni de jurnalişti să se refere la acţiunea publică de duminică, „Marşul Unirii”, dar şi la reacţiile adversarilor mişcării unioniste, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a declarat că dreptul la opinie, la protest şi întruniri trebuie respectat, dar din păcate ţara noastră este dezbinată.

Марш унионистов 27 марта - Sputnik Moldova
Politică
Efectul marşului unirii: socialiştii cheamă la mobilizare generală

În opinia lui Candu, manifestaţiile unioniste pot fi privite şi ca acţiuni ce aduc atingere statalităţii ţării, după cum le interpretează unii, dar „atâta timp cât se respectă dreptul la exprimare, la asociere sau la manifestaţii şi acest lucru se face în mod legal, trebuie respectată voinţa cetăţenilor”.

„În societatea noastră sunt viziuni diferite, ea este, din păcate, divizată, unii privesc unirea cu România ca fiind un beneficiu pentru Republica Moldova, iar alţii privesc la revenirea într-un alt sistem, cum e cel al fostei Uniuni Sovietice”, a mai spus Candu.

Totodată, spicherul a declarat că autorităţile Republicii Moldova, indiferent de nivel, trebuie să pună accent pe solidaritate şi consolidarea societăţii în general, iar aceasta trebuie să se manifeste în primul rând  prin a aduce bunăstării pentru cetăţeni.

Fluxul de știri
0