Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine îl împiedică pe Filat să vorbească la telefon

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение телефон
исправительное учреждение телефон - Sputnik Moldova
Abonare
Câteva telefoane publice din Penitenciarul 13 nu au funcţionat timp de patru zile, din cauza infrastructurii învechite a clădirii instituţiei.

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. Vladimir Filat transmite din închisoarea numărul 13 informaţii eronate şi tendenţioase. Aşa a reacţionat Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) la postarea făcută de administratorul paginii de socializare a lui Filat, care se plânge că nu poate vorbi de la telefonul public al puşcăriei deja de două săptămâni.   

Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Plicuri secrete, trimise de către Filat din puşcărie. Cine au fost destinatarii

„Din cauza unor defecțiuni tehnice apărute vineri, 1 aprilie, mai multe telefoane publice ale instituției de detenție nu au funcționat timp de 4 zile, nu două săptămâni, așa cum eronat a fost interpretată informația”, anunţă DIP.

Instituţia motivează defecţiunea prin uzarea excesivă a instalaţiilor de care dispune Penitenciarul nr.13-Chișinău. În prezent, legătura telefonică în închisoare a fost restabilită.

„Nu este prima dată când ne confruntăm cu astfel de probleme tehnice, nu se poate vorbi în nici un fel de o situație specială sau neobișnuită. Considerăm tendențioasă informația referitor la faptul ca deținuții nu pot lua legătura cu avocații, aceștia au posibilitate să se întâlnească de câte ori doresc cu apărătorii lor, iar inculpatul Vladimir Filat se folosește zilnic de acest drept”, informează DIP.

Departamentul Instituţiilor Penitenciare precizează că este preocupat să respecte drepturile tuturor deţinuţilor în conformitate cu prevederile legale, încercând să găsească cele mai optime si rapide soluţii la problemele care apar, în pofida infrastructurii învechite a Penitenciarului nr.13 din capitală.

Fluxul de știri
0