Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plicuri secrete, trimise de către Filat din puşcărie. Cine au fost destinatarii

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul Adriana Beţişor a declarat marţi pentru presă că fostul premier, acuzat de fapte de corupţie, ar fi trimis prin intermediul avocaţilor mai multe scrisori unor persoane concrete, ale căror nume au fost scrise chiar pe plicuri.

CHIŞINĂU, 5 apr – Sputnik. Potrivit procurorului Adriana Beţişor, fostul premier şi liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi expediat scrisori personale unora dintre martorii acuzării, prin intermediul avocaţilor.

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Investigaţie: riscă oare Filat un dosar penal nou pentru influenţarea martorilor

Marţi, după ce Curtea de Apel Chişinău a menţinut în vigoare încheierea precedentă a Judecătoriei Buiucani privind prelungirea termenului de arest în penitenciar aplicat faţă de Vlad Filat, procurorul Adriana Beţişor a precizat pentru presă că la baza acestei decizii au stat probe concludente prin care a fost demonstrată tentativa inculpatului de a influenţa unii martori ai acuzării.

Potrivit Adrianei Beţişor, nu este vorba atât de mesajele postate pe Facebook, chipurile în numele lui Filat, cât despre mai multe scrisori trimise în plic, pe numele unor persoane concrete. Instanţa de judecată a reţinut aceste argumente ale acuzării, dar şi faptul că inculpatul ar fi încercat să se eschiveze de la unele acţiuni de urmărire penală.

„Este vorba despre corespondenţa cu alte persoane decât avocatul. Pe plicuri era scris clar numele unor martori ai acuzării. Aceste scrisori erau transmise prin intermediul avocaţilor”, a subliniat Beţişor.

Procurorul a subliniat că la ora actuală nu poate să dezvăluie numele martorilor cărora Filat le-a trimis scrisori prin avocaţii săi, precizând doar că este vorba despre mai mulţi martori ai acuzării.

Fluxul de știri
0