Trump și Clinton au pierdut „în tandem” încă un stat, dar sunt primii în sondaje

© Sputnik / Natalia SeliverstovaГосударственный флаг США на здании министерства торговли в Вашингтоне
Государственный флаг США на здании министерства торговли в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Abonare
În alegerile din Wisconsin câștigă republicanul Ted Cruz și democratul Bernie Sanders, însă deocamdată sunt departe de a-i ajunge pe concurenți care sunt cu mult mai sus în „clasament”.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. La alegerile primare din SUA, senatorii Ted Cruz și Bernie Sanders i-au depășit în statul Wisconsin pe liderii cursei, Donald Trump și Hillary Clinton, transmite presa americană.

Potrivit mass-media, au fost procesate 70 % din buletinele de vot ale republicanilor. Din acestea, 50,1% sunt pentru Cruz. Pentru miliardarul Trump au votat 32%, iar pentru guvernatorul statului Ohio, John  John Kasich, s-au pronunțat 14,5%. Democrații au prelucrat 68% din buletinele de vot. Pentru Sanders au votat 55,8%, iar pentru ex-secretarul de stat al SUA Hillary Clinton — doar 43,9%.

Американский миллиардер, телеведущий Дональд Трамп (в центре) - Sputnik Moldova
Trump este convins că câștigă lupta cu Clinton încă înainte de a o începe

Astfel, liderii partidelor republican și democrat  — Trump și Clinton — au pierdut în tandem, constată jurnaliștii. Însă, potrivit experților, acest lucru nu pune sub semnul întrebării perspectiva lor de a câștiga alegerile primare.

Numele noului președinte al SUA va deveni cunoscut la 8 noiembrie 2016. Cele două partide principale ale țării încă nu și-au anunțat numele candidaților unici pentru alegeri și continuă desfășurarea alegerilor primare. Conform sondajelor CNN și ORC, la republicani va rămâne favorit Donald Trump, pe care sunt gata să-l susțină 47% din membrii partidului. Pentru concurentul său principal Ted Cruz ar vota 31% din alegători.

Totodată, pe parcursul unei luni ratingul lui Trump a scăzut cu două puncte procentuale, iar al lui Clinton cu patru.

Fluxul de știri
0