Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Contingentul de militari moldoveni KFOR-4, gata de misiune în Kosovo

© gov.mdGheorghe Brega înmânează drapelul de luptă militarilor moldoveni din contingentul KFOR-4
Gheorghe Brega înmânează drapelul de luptă militarilor moldoveni din contingentul KFOR-4 - Sputnik Moldova
Abonare
Alţi 41 de militari moldoveni sunt pregătiţi să meargă în Kosovo, pentru a participa la misiunea de menţinere a păcii KFOR.

CHIŞINĂU, 7 dec – Sputnik. Un nou contingent de militari moldoveni a fot detaşat în Kosovo, pentru a participa la misiunea de menţinere a păcii KFOR, a anunţat serviciul de presă al Guvernului.

„Contingentul KFOR-4 al Armatei Naţionale este format din 41 de militari moldoveni care vor participa în misiunea Forţelor Multinaţionale de Menţinere a Păcii în baza militară italiană Vilaggio din localitatea Pech, Kosovo. Durata misiunii este de şase luni”, a anunţat sursa.

militari - Sputnik Moldova
Ce fac militarii moldoveni detaşaţi pentru misiunea KFOR-3?

La ceremonia oficială dedicată evenimentului au participat pemierul interimar, Gheorghe Brega, ministrul în exerciţiu al Apărării, Anatol Şalaru, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, funcţionari ai Ministerului Apărării, precum şi familiile militarilor care vor merge în Kosovo pentru jumătate de an.

„Astfel de operaţiuni la care participă militarii noştri dau dovadă de aspiraţiile statului nostru în promovarea păcii şi stabilităţii în lume”, a menționat Gheorghe Brega, care i-a înmânat drapelul de luptă comandantului contigentului KFOR-4, locotenent-colonelului Ruslan Cojocaru.

Şeful interimar al executivului le-a urat militarilor moldoveni o misiune uşoară şi i-a îndemnat să fie prudenţi în situaţii de criză.

 

Fluxul de știri
0