Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şef de la Parlamentul RM, condamnat pentru o faptă penală

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un fost funcţionar public care a deţinut o funcţie de conducere în cadrul Aparatului Parlamentului Republicii Moldova a fost condamnat penal de Curtea de Apel Chişinău. Anunţul a fost făcut public marţi de Procuratura Generală.

CHIŞINĂU, 5 apr – Sputnik. Un fost şef de secţie de la Parlamentul Republicii Moldova a fost condamnat penal, anunţă procuratura. Funcţionarul public, potrivit materialelor din dosar, se face vinovat de folosirea unei diplome de studii false.

Procuratura Generală a demonstrat în faţa Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău vinovăţia unui fost şef de secţie din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, recunoscut culpabil pentru folosirea documentelor oficiale false.

Inculpatul ar fi falsificat o diplomă de studii superioare, eliberată în anul 1996 de Institutul Internaţional de Management, Busines și Drept din oraşul Slaveansc, Ucraina.

„În baza respectivului document, în anul 2010 acesta a fost angajat în calitate de șef al Secției administrare a reţelei a Direcției generale administrative din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2014, atunci când a fost stabilit faptul falsului, iar funcţionarul – eliberat din funcţie”, a notat serviciul de presă al Procuraturii.

Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Societate
Un şef de la un minister s-a ales cu dosar penal. Ce a făcut demnitarul

La 1 februarie curent, prin sentinţa Judecătoriei Botanica, fostul funcţionar a fost recunoscut vinovat de comiterea falsului în acte publice. Însă acesta a fost eliberat de răspundere penală pe motivul intervenirii termenului prescripţiei tragerii la răspundere penală.

Procurorii au calificat sentinţa drept ilegală şi au contestat-o la Curtea de Apel Chişinău, care a casat hotărârea primei instanţe, iar inculpatul a fost condamnat la o amendă penală.

„La pronunţarea acestei decizii instanţa de apel a luat în calcul argumentele procurorilor privind caracterul continuu al infracţiunii, ceea ce exclude scurgerea termenului de prescripţie”, a mai ţinut să precizeze procuratura.

Fluxul de știri
0