Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un şef de la un minister s-a ales cu dosar penal. Ce a făcut demnitarul

© Sputnik / Rodion ProcaBani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка
Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea urmăririi penale privind faptele presupus ilegale ale unui şef de direcţie de la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor este exercitată de Procuratura Anticorupţie.

CHIŞINĂU, 22 mar – Sputnik. Şeful Direcţiei generale dezvoltare regională a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor este bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Serviciul de presă al CNA notează că acesta este cercetat penal într-un dosar pornit pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu şi de acţiuni de corupţie.

Sursa mai menţionează că demnitarul se face vinovat de presupuse infracţiuni, exprimate prin trucarea mai multor licitaţii publice.

„Potrivit informaţiilor operative, funcţionarul ar fi influenţat mai mulţi subalterni, membri ai grupurilor de lucru pentru organizarea achiziţiilor publice, ca să ia decizii favorabile în privinţa unor operatori economici. Faptele se confirmă prin anularea unui şir de licitaţii, pe motive neîntemeiate, şi desemnarea unor ofertanţi, apropiaţi bănuitului, drept câştigători”, notează sursa.

Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Societate
Bizar: a schimbat funcţia de şef la ANSA pe un dosar penal

Totodată, au fost documentate întâlnirile acestuia cu unii operatori economici, care urmau să participe la procedura de achiziţii publice, şi divulgarea unor informaţiilor închise pentru alţi aplicanţi, mai informează CNA.

Marţi, ofiţerii CNA au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv în biroul şefului DGDR şi au ridicat un şir de acte, înscrisuri, purtătoare de informaţii, pentru fortificarea probatoriului.

În acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, iar dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă până la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Bănuitul este cercetat în stare de libertate din cauză că se află internat în spital.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura Anticorupţie.

Fluxul de știri
0