Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce a fost interzis pescuitul în Transnistria

© Sputnik / Sergei KrasnoukhovFiskeri på Sakhalin
Fiskeri på Sakhalin - Sputnik Moldova
Abonare
Aceasta este o măsură tradițională instituită anual de către ministerul agriculturii din regiune în perioada de reproducere a peştilor. Interdicția se referă inclusiv la prima și ultima zi a perioadei de interzicere a pescuitului.

TIRASPOL, 5 apr — Sputnik, Irina Leahova. Începând cu ziua de azi, în legătură cu începerea perioadei de depunere a icrelor, pescarii nu vor mai putea ieși la prins pește pe malul iazurilor, canalelor de irigare și a câtorva bazine de apă din Transnistria, iar începând cu mijlocul lunii aprilie, interdicția va intra în vigoare și pentru celelalte rezervoare și artere acvatice din zonă, informează ministerul agriculturii și resurselor naturale din Transnistria.

Илья Тромбицкий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ecologi moldoveni: Ucraina va transforma Nistrul într-o baltă

De la 15 aprilie și până la 15 iunie, pescarilor le este strict interzis să prindă pește în lacul de acumulare de la Cuciurgan și pe râul Nistru (inclusiv afluenții săi): de la barajul hidrocentralei de la Dubăsari, în josul apei, inclusiv brațul Turunciuc, până la hotarul cu Ucraina. De la 20 aprilie până la 20 iunie, interdicția va intra în vigoare și pentru alte segmente ale Nistrului (cu tot cu afluenți) până la orașul Camenca, precum și pentru bazinul de apă de la Dubăsari, iar de la 1 mai până la 1 iulie va fi interzis pescuitul pe Nistru (cu tot cu afluenți): de la orașul Camenca, în susul apei, până la hotarul cu Ucraina.

„Durata perioadei de prohibiţie include obligatoriu prima și ultima zi din această perioadă și poate fi modificată de către ministerul agriculturii și resurselor naturale din Transnistria, deplasând-o cu 15 zile într-o direcție sau alta, în funcție de condițiile hidrometeorologice", se precizează în comunicatul ministerului de resort.

Totodată, termenele menționate nu se extind asupra gospodăriilor piscicole puse la dispoziția persoanelor fizice și juridice pentru pescuit.

Fluxul de știri
0