Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

SFS se laudă: a acumulat mai mulţi bani la buget decât planificase

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Servicul Fiscal de Stat anunţă că în luna martie curent încasările la Bugetul Public Naţional au fost mult mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului precedent.

CHIŞINĂU, 5 apr – Sputnik. În cea de a treia lună a anului curent, în Bugetul Public Naţional (BPN) au fost acumulate venituri de peste 2 miliarde, 833 de milioane, 211 mii de lei, ceea ce constituie cu 9 la sută mai mult decât sarcina stabilită, informează serviciul de presă al Serviciului Fiscal de Stat (SFS).

Instituţia mai precizează că aceste acumulări sunt în creştere cu circa 20 la sută faţă de luna martie 2015.

SFS subliniază că „radiografia veniturilor la BPN, administrate de SFS, denotă o creştere pe toate componentele”.

Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Expert: Îndeplinirea cerințelor FMI va conduce la concedierea bugetarilor

Astfel, la bugetul de stat au fost încasate peste 1 miliard, 422 de milioane, 745 de mii de lei, faţă de 1 miliard, 195 de milioane, 132 de mii de lei în 2015. La bugetul public local au fost încasate peste 296 de milioane, 600 de mii de lei, faţă de 241 de milioane 750 de mii de lei în 2015.

SFS notează că „punând accentele pe profesionalizarea și instruirea permanentă a angajaților fiscului, pe oferirea de servicii cât mai bune contribuabililor, șeful autorității fiscale naționale a punctat sarcinile imediate ale SFS, dar și strategiile de perspectivă, fiind menționat faptul că SFS a reușit să depășească veniturile bugetare planificate”.

Fluxul de știri
0