Cameron a calificat eventuala ieșire a Marii Britanii din UE drept autosabotare

© Фотохост-агентство / Accesați arhiva multimediaВстреча участников саммита G20 с представителями Business 20 и Labour 20
Встреча участников саммита G20 с представителями Business 20 и Labour 20 - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Marii Britanii a numit ieșirea țării sale din componența UE drept „salt inutil în necunoscut”. Însă potrivit rezultatelor unui sondaj realizat recent pe Internet de compania „ORB International”, majoritatea britanicilor susțin ieșirea țării lor din componența UE.

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Premierul Marii Britanii, David Cameron, consideră că o eventuală ieșire a țării sale din UE ar fi „un act de autosabotare economică și politică" ce va afecta serios companiile aeriene britanice, producătorii de automobile și companiile financiare, scrie ziarul „Telegraph".

„Eu cred că acest lucru ar fi deplasat și irațional — un fel de act de autosabotare economică și politică", citează ziarul declaraţiile lui Cameron.

Britische Polizei in London - Sputnik Moldova
Prognoza expertului: Marea Britanie ar putea ieși în curând din UE

Premierul britanic a mai calificat eventuale părăsire a UE de către țara sa drept „un salt inutil în necunoscut".

„Dacă vom părăsi piața comună, acest lucru ne va lovi la fel de puternic și sfera serviciilor, iar acesta este cel mai mare risc cu care se poate confrunta economia noastră", a opinat Cameron, citat de „Telegraph".

Anterior, David Cameron declarase că referendumul cu privire la menținerea calității de membru al UE va avea loc pe 23 iunie. Liderii țărilor Uniunii Europene au discutat în luna februarie, la Bruxelles, solicitările Marii Britanii privind noile sale condiții de păstrare a calităţii de țară-membră a blocului european. La încheierea summitului s-a convenit asupra condiţiilor în care Cameron va susține la viitorul referendum rămânerea ţării sale în componența UE. Premierul britanic a insistat asupra unor noi condiții în patru domenii: concurența, suveranitatea, politica socială și administrarea economică.

Conform rezultatelor unui recent sondaj realizat pe Internet de către compania ORB International, mai mult de jumătate dintre britanici susțin ieșirea țării din componența UE.

Fluxul de știri
0