Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Angajaţi de la primăria Chişinău, reţinuţi în cazul exploziei „La soacră”

© Photo : Игорь ВзоровПоследствия взрыва в центре Кишинева. Фасад столовой
Последствия взрыва в центре Кишинева. Фасад столовой - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au reţinut pentru 72 de ore trei funcţionari de la Primăria Chişinău, învinuiţi în dosarul exploziei de la cantina „La soacra", amplasată pe teritoriul Pieţei Centrale.

CHIŞINĂU, 5 apr – Sputnik. Trei angajaţi ai Primăriei Chişinău au fost reţinuţi pentru 72 de ore, luni, în cadrul investigaţiilor exploziei de la cantina „La soacră”, soldată cu patru morţi şi 9 răniţi. Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de marţi de procurorii Vlad Guzic şi Valeriu Boghean. 

Последствие взрыва в центре Кишинева, здание столовой - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Funcționarii de la primărie vor fi pedepsiți pentru explozia de "La Soacra"

Este vorba despre un şef de secţie, un asistent medical şi un inspector superior. Cei trei funcţionari sunt cercetaţi pentru corupere pasivă şi riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

„Prea multe detalii nu vă putem da. Există o bănuială rezonabilă că aceste persoane au primit mită şi şi-au depăşit atribuţiile de serviciu. Ei au primit mită pentru a închide ochii la anumite încălcări”, a declarat Valeriu Bodean, adjunct interimar al procurorului municipiului Chişinău.

Vlad Guzic, procuror de la Procuratura Generală, a precizat că funcţionarii de la primărie ştiau despre faptul că se încalcă regulile de securitate la locul de muncă chiar de la începutul deschiderii cantinei „La soacra”.

„Nu ne putem referi la sumele exacte care au fost luate de aceşti funcţionari, dar despre faptul că există încălcări aceştia ştiau chiar de la începutul deschiderii întreprinderii şi anume în anul 2015”, a spus Guzic.

Procurorii au mai declarat că unul dintre administratorii cafenelei „La soacră” şi-a recunoscut integral vina, iar cel de-al doilea parţial. Cei doi soţi sunt cercetaţi penal pentru producerea accidentului la locul de muncă soldat cu moartea persoanelor şi încălcarea tehnicii de securitate la locul de muncă.

Fluxul de știri
0