Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a declarat Petrenco, după ce a aflat că rămâne în arest

© Sputnik / Мирослав РотарьПосле этого арестованные сели на пол в зале суда, и полицейским пришлось их буквально выволакивать из здания.
После этого арестованные сели на пол в зале суда, и полицейским пришлось их буквально выволакивать из здания. - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Chişinău a decis luni că şapte membri ai grupului Petrenco rămân în continuare în aret. Grigore Petrenco a calificat această decizie drept una abuzivă.

CHIŞINĂU, 4 apr – Sputnik. Luni, Curtea de Apel Chişinău a decis că cei şapte membri ai grupului Pentrenco vor rămâne până la 26 aprilie în arest la domiciliu.

Acum o lună, şapte membri ai grupului Petrenco au fost plasaţi în arest la domiciliu, după ce au stat şase luni în arest la penitenciar.

„Decizia Curţii de Apel Chişinău a fost pronunţată în lipsa noastră. Până pe 26 aprilie rămânem în arest la domiciliu”, a declarat Petrenco. 

Григорий Петренко пытается сопротивляться полицейским. - Sputnik Moldova
Politică
Un incident fără precedent sau cum a fost scos Petrenco din judecătorie

Politicianul a criticat decizia justiţiei moldoveneşti pentru faptul că nu i-a permis deja de trei ori să meargă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, chiar dacă a fost invitat să participe la lucrările acestui for.

„În secolul XXI, în Republica Moldova mai sunt persoane persecutate politic. Este anormal ca într-un stat membru al Consiliului Europei să existe deţinuţi politici. Nu-i doar cazul nostru, sunt şi alte persoane într-o situaţie similară”, a declarat Grigore Petrenco, fără a preciza despre cine este vorba.

În opinia lui Petrenco, actuala guvernare se teme de opoziţie. Totodată, el susţine că împreună cu ceilalţi colegi ai săi, care de asemenea sunt cercetaţi penal, nu prezintă niciun pericol pentru societate, ci doar pentru actuala guvernare de la Chişinău.

„La 6 septembrie 2015 am organizat un protest paşnic. Am solicitat demisia Procurorului General. De asemenea, am cerut să fie traşi la răspundere cei care se fac vinovaţi de furtul miliardului. Însă la închisoare am ajuns noi”, a mai subliniat Grigore Petrenco.

Fluxul de știri
0