TVR consumă un buget de trei ori mai mare decât bugetul unor TV private

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, a declarat pentru Agerpres că singura soluție de relansare a TVR este intrarea în insolvență. Noul administrator judiciar va trebui apoi să pună în practică misiunea televiziunii publice de a oferi cultură și de a educa publicul.

BUCUREŞTI, 4 apr — Sputnik. TVR este o gaură neagră care absoarbe anual un buget de 540 — 550 de milioane de lei, de trei ori mai mare decât bugetul unor televiziuni private.

Один Евро - Sputnik Moldova
CE Hunedoara se află în insolvență și va intra în faliment

Remus Borza a declarat pentru Agerpres că şi-ar dori să administreze dosarul de insolvență al TVR. Potrivit acestuia, strategia de relansare a televiziunii publice trebuie să se bazeze pe educarea maselor şi pe oferta culturală.

"Marea provocare pentru orice administrator judiciar care va veni la TVR este să definească corect și să pună în practică acel scop și acea misiune fundamentală a televiziunii publice de a oferi educație, de a oferi cultură, de o manieră acceptabilă de către mase", a menționat Borza.

Reprezentantul Euro Insol a precizat că România este singura țară din Europa care nu are o lege a presei, fiecare scrie ce îl taie capul, se aleargă după senzațional și audiență.

"Breasla jurnaliștilor nu este reglementată. Suntem singura țară din Europa care nu are o lege a presei. De aici o libertate totală în a minți, în a manipula, în a distruge cariere, destine și vieți. România astăzi are o presă otrăvită", a declarat Remus Borza.

În opinia lui, televiziunea e nevoită să își reducă personalul de la aproape 3000 de salariați cât are în prezent la vreo 1500 — 1700. TVR este o gaură neagră, un buget de 540 — 550 de milioane de lei pe an, de trei ori mai mult decât bugetul Antenelor și al Pro TV, nu sunt de ici de colo, în condițiile în care 80% din cheltuieli sunt destinate salariilor, a mai subliniat Borza.

La jumătatea lunii martie, Călin Popescu Tăriceanu a depus în Parlament propunerea legislativă referitoare la intrarea în insolvență a televiziunii publice. În inițiativa sa, Tăriceanu a propus ca intrarea în insolvență să fie decisă prin vot de către membrii Consiliului de Administrație.

Fluxul de știri
0