Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce țări preferă băuturile alcoolice moldovenești

© Sputnik / Rodion ProcaVin Вино
Vin Вино - Sputnik Moldova
Abonare
Țările CSI rămân a fi în continuare principalii consumatori ai producției de băuturi alcoolice moldovenești. Exportul în aceste state depășește practic de două ori livrările acestei producții în Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Țările CSI sunt principalii consumatori ai producției de băuturi alcoolice moldovenești. În CSI se exportă 47 la sută din totalul livrărilor de alcool ale RM. Aceste datele provizorii se conţin în raportului Băncii Naționale "Conturile internaţionale ale Republicii Moldova pentru anul 2015".

Виноград - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova va exporta cel mai mare volum de struguri în Rusia
 

Exportul de băuturi alcoolice în CSI în perioada de referință (anul 2015) a atins cifra de 73,58 de milioane de dolari SUA. Lideri printre importatori sunt Belarus, Kazahstan, Rusia și Ucraina. În aceeași perioadă, în urma exporturilor de producție alcoolică în Europa, Republica Moldova s-a ales cu o sumă de 39,44 de milioane de dolari SUA (25,2%), iar în celelalte țări valoarea exporturilor respective a echivalat cu 49,48 de milioane de dolari SUA (27,8%).

În total, exportul de producție alcoolică din RM a constituit 156,6 milioane de dolari SUA, în scădere cu 17,4%.

Fluxul de știri
0