Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova va exporta cel mai mare volum de struguri în Rusia

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВиноград
Виноград - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Viticultorii din Moldova vor exporta anul acesta cel mai mare volum de struguri pe piaţa rusă.

CHIŞINĂU, 1 oct – Sputnik. Volumul exporturilor de struguri din Moldova în Rusia va fi la acelaşi nivel ca şi anul trecut, a declarat joi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula. 

Яблоки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Numărul companiilor moldoveneşti care livrează fructe în Rusia, în creştere

„Exportul de struguri este acelaşi ca şi anul trecut. Restricţii la exportul de struguri în Rusia anul trecut nu am avut. La moment se exportă şi prunele depozitate în frigidere”, a declarat ministrul.

Sula a precizat că a crescut şi volumul exportului de mere moldoveneşti în Federaţia Rusă.

„Exportul de mere este mai mare, pentru că acum mai multe companii din Moldova pot exporta pe piaţa rusă”, a precizat ministrul Agriculturii.

Viticultorii din Moldova au exportat în 11 luni ale anului trecut peste 40 de mii de tone de struguri, dintre care 60% — pe piaţa din Federaţia Rusă, 22% — în UE şi 15% — în Belarus.

Ministerul Agriculturii a anunţat joi că anul acesta recolta de struguri se va diminua, în particular la struguri de masă – cu 20%, iar a celor tehnici – până la 35%. Calitatea strugurilor recoltaţi în 2015 este la un nivel superior celui din anul trecut. 

Fluxul de știri
0