Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sputnik a încheiat primirea lucrărilor pentru concursul „Perspectiva”

© burritjoeДевушка пишет в тетради
Девушка пишет в тетради - Sputnik Moldova
Abonare
S-a încheiat primirea lucrărilor pentru primul concurs național al tinerilor jurnaliști „Perspectiva” organizat de agenția de știri și radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Concursul este destinat tinerilor jurnaliști din toate zonele ţării, inclusiv Transnistria și Găgăuzia. Conform numărului de studenți înscriși în concurs, pe primele locuri se poziţionează Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Slavonă. Cele mai multe lucrări (mai bine de jumătate) au fost prezentate la nominalizările „Cel mai bun articol de sinteză sau analiză" și „Cea mai bună fotografie".

„Aria de acoperire regională privind participarea la concursul „Perspectiva" a demonstrat interesul tinerei generații de jurnaliști față de această activitate și importanţa concursului ca platformă de realizare a potențialului lor creator. Aducem mulțumiri tuturor celor care și-au prezentat lucrările și le urăm succes participanților noștri", a menționat Vladimir Novosadiuc, organizatorul concursului și președintele juriului.

După ce se încheie primirea lucrărilor, învingătorii concursului urmează a fi selectați în două etape. În prima etapă, care va dura până la 12 aprilie, toate lucrările prezentate la concurs vor fi evaluate de către un juriu competent din care fac parte experți consacrați în domeniul jurnalismului și mass-media din RM: șeful agenției Sputnik Moldova, președintele juriului concursului, Vladimir Novosadiuc; directorul general al agenției „Novosti-Moldova", Rita Țvic; directorul postului TV „RTR-Moldova", Evghenii Sergheev; redactorul șef al ziarului „Komsomolskaia pravda", Serghei Ciurikov; redactorul șef al ziarului „Argumnetî i faktî v Moldove", Elena Șatohina; directorul posturilor TV „Euro TV" și „Alt TV", Dumitru Chitoroagă; directorul general al grupului de companii DIXI Media, Dan Lozovan; rectorul Universității Slavone din Republica Moldova, Tatiana Mleciko; doctorul habilitat la Catedra radio și televiziune a Universității de Stat din Moldova, Boris Parfentiev.

Московский фестиваль Книги России на Красной площади. День первый - Sputnik Moldova
Rusia
Scriitorii ruși din Moldova au fost invitați la un concurs în Rusia

În turul doi (12 aprilie — 6 mai 2016), lucrările prezentate de participanții la concurs vor fi apreciate prin votul internauților pe portalul Sputnik Moldova.

Concursul „Perspectiva" organizat de agenția de știri și radio Sputnik Moldova a demarat la 23 decembrie 2015. Concursul are patru nominalizări: „Cel mai bun articol de sinteză sau analiză", „Cel mai bun interviu", „Cea mai bună fotografie" și „Cel mai bun video". Tema concursului din 2016 este consacrată patrimoniului istoric, cultural și spiritual al Moldovei, specificului național al țării, acelor tradiții ale plaiului nostru care sunt caracteristice doar statului moldovenesc. Câștigătorii locurilor premiante vor primi diplome și premii de valoare. Ceremonia de decernare a premiilor se va desfășura în luna mai, la Centrul de presă al Agenției internaționale de știri Sputnik Moldova.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0