Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scriitorii ruși din Moldova au fost invitați la un concurs în Rusia

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaМосковский фестиваль "Книги России" на Красной площади. День первый
Московский фестиваль Книги России на Красной площади. День первый - Sputnik Moldova
Abonare
În Anul literaturii, Camera Obştească a Federaţiei Ruse, în colaborare cu Fundaţia internaţională ”Rossiiskii fond mira” organizează un concurs internațional pentru tinerii scriitori și poeți din țările CSI (cu excepția FR) și din străinătate, care scriu în limba rusă.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Scriitorii ruși din Moldova sunt invitați să participe la concursul literar internațional ”Russkaia reci” ("Graiul rus") organizat de Camera Obştească a FR, cu susținerea informaţională a AIȘ ”Rossia segodnea”, transmite Sputnik Moldova cu referire la Centrul Rus de Știință și Cultură din Moldova. Concursul îşi propune drept scop păstrarea și promovarea limbii ruse în străinătate, descoperirea de noi nume în literatură și poezie în țările CSI și în alte ţări apropiate, promovarea creațiilor acestora în mediul cititorilor de limbă rusă, consolidarea tinerilor condeieri din țările CSI și din străinătate, crearea condițiilor prielnice pentru ca aceştia să poată comunica și avansa în plan profesional.

Concursul este organizat pentru scriitorii de până la 35 de ani.

La concurs vor fi prezentate creațiile publicate și nepublicate în limba rusă, în format Word sau trimise prin poștă. Autorii trebuie să comunice de asemenea datele personale: numele, prenumele (pseudonimul – la dorință), vârsta, o biografie succintă de creație, lista publicațiilor, telefoanele de contact, adresa poștală și electronică. Adresa: 125993, Moscova, GSP-3, bd. Miusskii, casa 7, constr.1, căsuța poştală electronică rusrech @oprf.ru. Creaţiile expediate la concurs nu vor fi înapoiate autorilor.

Lucrările vor fi recepționate până la 1 octombrie 2015. 

 

Fluxul de știri
0