Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce a remarcat Serghei Lavrov la întrevederea cu Andrei Galbur

© Sputnik / Эдуард Песов / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром
Встреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром - Sputnik Moldova
Abonare
Miniştrii de externe ai Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse s-au întâlnit luni la Moscova. Cei doi diplomaţi urmează să discute aspectele importante de pe agenda bilaterală.

CHIŞINĂU, 4 apr – Sputnik. În debutul întâlnirii cu şeful diplomaţiei de la Chişinău, Andrei Galbur, ministrul de Externe al FR Serghei Lavrov a subliniat importanţa impulsionării reglementării transnistrene. Totodată şeful diplomaţiei ruse a apreciat faptul că omologul său moldovean a efectuat prima sa vizită externă în noua sa calitate anume la Moscova.

Андрей Галбур - Sputnik Moldova
Politică
Miniştrii Galbur şi Lavrov se întâlnesc astăzi la Moscova

„Ne bucură faptul că prima vizită în noua dumneavoastră calitate – cea de ministru al afacerilor externe, o efectuaţi la Moscova”, a spus Serghei Lavrov.

Totodată, Lavrov a subliniat faptul că partea rusă apreciază gestul ministrului moldovean de externe, care confirmă continuitatea înţelegerilor şi relaţiilor bilaterale, dar şi dorinţa comună de activizare a examinării multiplelor chestiuni care s-au adunat pe agenda comună moldo-rusă.

La rândul său, Andrei Galbur i-a mulţumit lui Serghei Lavrov pentru invitaţia la Moscova şi pentru posibilitatea de a purta o discuţie temeinică asupra întregului spectru de chestiuni actuale din agenda bilaterală.

Fluxul de știri
0