Stepanakertul acuză Azerbaidjanul de reluarea ostilităţilor

© МО НКРВоенные действия в Нагорном Карабахе
Военные действия в Нагорном Карабахе - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit autorităţii de apărare din Nagorno-Karabah, s-au tras focuri de armă pe direcţia sudică a liniei de demarcaţie.

CHIŞINĂU, 3 apr — Sputnik. Ministerul Apărării al nerecunoscutei republici Nagorno-Karabah, a declarat duminică dimineaţa că au fost reluate focurile de armă din partea azeră, informează RIA Novosti.

„Pe data de 3 aprilie, la ora 06.00, au fost reluate focurile asupra Karabahului, cu aplicarea artileriei şi a vehiculelor blindate", se arată într-un comunicat al serviciului de presă al instituţiei.

Potrivit acestor date, se trage în direcţia sudică a liniei de demarcaţie. Unităţile armate de apărare ale Republicii Nagorno-Karabah întreprind toate măsurile necesare pentru a contracara acţiunile agresive ale inamicului, au declarat reprezentanţii instituţiei.

Pe de altă parte, duminică dimineaţă Ministerul Apărării din Azerbaidjan a acuzat că în timpul nopţii au fost trase focuri de armă dinspre partea armeană. Totodată, instituţia a dezminţit declaraţiile nerecunoscutei RNK potrivit cărora în sudul şi sud-estul Karabahului ar continua luptele.

File photo of Nagorno Karabakh's main city of Stepanakert - Sputnik Moldova
Ciocniri armate şi victime în Nagorno-Karabah

Sâmbătă, Armenia şi Azerbaidjanul au anunţat despre agravarea situaţiei în zona de conflict Nagorno-Karabah. Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de escaladarea conflictului. Autorităţile nerecunoscutei republici au declarat că o astfel de agravare a situaţie nu s-a mai înregistrat din 1994.

Conflictul legat de Nagorno-Karabah dintre Armenia şi Azerbaidjan datează din 1988, atunci când regiunea şi-a declarat retragerea din componenţa Republicii Sovietice Socialiste Azerbaidjan. În septembrie 1991 a fost declarată constituirea Republicii Nagorno-Karabah (RNK). A urmat un conflict armat de aproximativ doi ani, în urma căruia Azerbaidjanul a pierdut controlul asupra teritoriului respectiv. Din 1992 sunt purtate negocieri privind soluţionarea paşnică a conflictului, în cadrul grupului OSCE de la Minsk. Azerbaidjanul insistă asupra menţinerii integrităţii sale teritoriale, iar Armenia apără interesele republicii nerecunoscute, RNK nefiind parte a negocierilor.

Fluxul de știri
0