Agenda birocraţilor europeni vine în conflict frontal cu Constituţia României

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Frank Timmermans, Prim-Vicepreşedintele Comisiei Europene, ameninţă cu conflicte de amploare în cazul în care Europa nu acceptă diversitatea, adică dispariţia statelor naţionale.

Bucureşti, 1 Apr — Sputnik. Bogdan Radu Herzog, licenţiat în Relaţii Economice Internaţionale, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că elitele de la Bucureşti au de ales între a asculta ordinele birocraţilor europeni şi respectarea Constituţiei.

Carne de porc - Sputnik Moldova
Economist român: falimentarea industriei românești a fost condiționată

Prim-Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frank Timmermans, a ţinut un discurs în Parlamentul European în care avertizează statele naţionale că viitorul umanităţii nu va fi al comunităţilor construite pe o cultură anume, ci pe diversitatea totală.

"Diversitatea este văzută în unele părţi ale Europei ca o ameninţare. Diversitatea vine cu provocări, dar diversitatea este destinul umanităţii. Nu va fi, chiar şi în cele mai îndepărtate locuri ale acestei planete, o naţiune care nu vede diversitatea în viitorul ei. Spre asta se îndreaptă umanitatea. Şi toţi politicienii care încearcă să vândă alegătorilor o societate compusă exclusiv din oameni ai unei singure culturi, toţi cei care încearcă să prezinte un viitor construit pe un trecut care niciodată n-a existat, acolo acel viitor nu va fi niciodată", a menţionat Frank Timmermans.

Bogdan Radu Herzog, licenţiat în Relaţii Economice Internaţionale, a oferit pentru Sputnik câteva declaraţii despre discursul lui Timmermans. El susţine că elitele de la Bucureşti au de ales între a asculta ordinele birocraţilor europeni şi a respecta Constituţia României, ţelul Uniunii Europene fiind dispariţia statelor naţionale.

"Întrucât prevederile Constituţiei României sunt clare — România este un stat naţional, suveran şi independent, iar suvernaitatea aparţine poporului român, consider că elitele politice de la Bucureşti au de ales între a asculta de ordinele birocraţilor europeni şi respectarea Constituţiei. Constituţia în sine prevede la Art 1. Alin 5 că "În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie." Cu alte cuvinte, birocratului european ar trebui să i se clarifice că opiniile sale referitoare la obligativitatea diversităţii nu sunt conforme cu prevederile legii fundamentale din România. "Diversitatea" este un eufemism folosit de elitele globalizatoare după care se ascunde reducerea europenilor la statutul de minoritari în propriile ţări. Nimeni nu cheamă la diversitatea Indiei sau a Nigeriei", a declarat Herzog.

Economistul apreciază că natura conflictului constă între paradigma globalizatoare şi paradigma lumii multipolare. Lumea multipolară este adevărata diversitate, respectarea diferenţelor dintre popoare, a tradiţiilor. Uniunea Europeană este doar un experiment utopic fără vreo legătură cu diversitatea.

"Finalitatea este Turnul Babel — o singură lume, o singură ţară, o singură cultură, o singură conducere. Convulsiile pe care le trăim noi acum sunt aferente conflictului dintre această paradigmă globalizatoare şi paradigma lumii multipolare. Paradoxul este că lumea multipolară reprezintă adevărata diversitate — respectarea diferențelor dintre popoare, a tradițiilor și istoriei diferite, ale drepturilor fiecăruia de a-și alege sistemul în care trăiește", a încheiat Bogdan Herzog.

Fluxul de știri
0