Crescători de animale: Ucraina ar putea să rămână fără slănină

© Sputnik / Valery Titievsky / Accesați arhiva multimediaporc
porc - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful asociaţiei crescătorilor de animale din Ucraina, Irina Palamar, a declarat că ţara ar putea rămâne fără slănină din cauza pestei porcine africane.

CHIŞINĂU, 20 aug — Sputnik. Ucraina s-ar putea confrunta cu un deficit de carne de porc, din cauza mai multor focare de  pesta porcină africană, a anunţat joi preşedintele asociaţiei crescătorilor de animale din Ucraina, Irina Palamar, în cadrul unei mese rotunde.

Focare de îmbolnăvire cu pestă porcină au început să apară în Ucraina din iulie 2012, fiind fixate deja 36 de cazuri. Rosselihodnadzor a anunţat despre o posibilă interzicere a importului de carne de porc din Ucraina în Federaţia Rusă. Instituţia de supraveghere este îngrijorată de extinderea virusului în regiunile ucrainene aflate la hotarul cu Rusia, care ar putea duce la izbucnirea unei epidemii.

„Există riscul deficitului cărnii de porc în Ucraina. Poate deveni şi o ameninţare socială, întrucât porcii practic hrănesc gospodăriile ţărăneşti. Şi noi am putea rămâne fără slănină”, a spus Palamar.

Pesta porcină africană (ciumă africană, boala Montgomery) este o boală virală extrem de contagioasă care se întâlneşte la porci. A fost înregistrată pentru prima dată în anul 1903, în Africa de Sud. Nu reprezintă pericol pentru oameni.

Fluxul de știri
0