Competiţie de oferte turistice la Bucureşti. Moldova, printre invitaţi

© Sputnik / Артем Креминский / Accesați arhiva multimediaОтдых и туризм в Крыму
Отдых и туризм в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
La ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României vor fi prezente companii din 15 ţări. În total, 281 de firme vor participa în calitate de expozanţi şi co-expozanţi.

Chişinău, 22 februarie — Sputnik. În perioada 25-28 februarie 2016, Romexpo va găzdui ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României. Standurile companiilor turistice vor fi amplasate în Pavilioanele C1-C6, pe o suprafaţă totală de 13.700 mp, se menţionează în comunicatul de presă difuzat de organizatorii evenimentului.

Agenţiile turistice din Republica Moldova vor concura concureze cu ofertele companiilor din alte 14 ţări care vor fi prezente la Bucureşti, şi anume Albania, Bulgaria, Croaţia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Palestina, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria. În total, la expoziţie vor participa în calitate de expozanţi şi co-expozanţi 281 de firme.

La Târgul de Turism al României vizitatorii vor putea să aleagă din ofertele early-booking, last minute, pachetele turistice estivale, propunerile de city-break, dar şi pachetele family sau senior, pentru a-şi planifica vacanţele, spre destinaţii autohtone, europene sau exotice.

Ziua Vinului Orhei День Вина в Оргеев - Sputnik Moldova
Cei mai mulţi turişti care vizitează Moldova sunt din România

Firmele româneşti vor fi prezente şi ele la eveniment. Zone turistice din România vor fi reprezentate prin Consilii Judeţene precum Alba, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ sau Satu-Mare, de la care vizitatorii vor putea afla mai multe detalii despre destinaţiile autohtone, tradiţiile şi specificul zonei. Oraşe precum Alba-Iulia, Amara, Cluj, Făgăraş, Mangalia, Piatra-Neamţ, Poiana Brasov, Sighişoara, Târgu-Neamţ, Târgovişte, Techirghiol sau Timişoara vor expune la Târgul de Turism porturi tradiţionale, vor binedispune vizitatorii prin muzica şi dansurile specifice zonei din care provin şi îi vor îndruma către cele mai frumoase obiective turistice locale, se menţionează în comunicatul Romexpo.

În anul 2015 Republica Moldova a fost vizitată de 15,5 mii de turişti străini, 65,1% dintre aceştia au mers în scopuri de odihnă, recreere şi agrement, 27,0% au ales Moldova în scopuri de afaceri şi profesionale şi 3,1% în scopuri de tratament. Cea mai mare pondere a turiştilor străini sosiţi în Republica Moldova le-a revenit cetăţenilor din România (20,5%).

Totodată, prin intermediul agenţiilor de turism, în anul 2015 au plecat în străinătate 189,8 mii de turişti moldoveni. 11% dintre aceştia au ales ca destinaţie România.

Fluxul de știri
0