Un nou test cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord

© REUTERS / KCNA / Accesați arhiva multimediaЗапуск тактической баллистической ракеты в Пхеньяне . Архивное фото.
Запуск тактической баллистической ракеты в Пхеньяне . Архивное фото. - Sputnik Moldova
Abonare
Asupra clasei purtătorului indică, potrivit analiștilor militari, caracteristicile lansării efectuate de pe poligonul din provincia Hamshen Nambdo, în direcția estică.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Phenianul a lansat o nouă rachetă în direcția Mării Japoniei, relatează vineri RIA Novosti, cu referire la agenția de știri Yonhap.

"Aproximativ la ora 13.00 (07, ora Moscovei), Coreea de Nord a efectuat lansarea unei rachete în apropierea localității Sondok din provincia Hamshen Nambdo", citează agenția o sursă militară.

Пуск баллистической ракеты - Sputnik Moldova
Coreea de Nord: testarea rachetelor de distanță mică după cele balistice

Potrivit acesteia, racheta ar putea fi balistică, testarea acestora fiind interzisă în RPDC prin rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU.

MAE al RPDC a amenințat în ajun SUA cu "forțe nucleare". Coreea de Nord a promis să "pedepsească crunt" orice atentat la suveranitatea sa.

Situația din peninsula Coreeană s-a agravat brusc în ianuarie, când RPDC a efectuat un nou test cu încărcătură nucleară. La 7 februarie, Phenianul a lansat un satelit cu ajutorul unei rachete-purtător, care poate fi utilizată şi pentru aplicarea unei lovituri la o distanță de 12 mii de kilometri.

Coreea de Sud, la rândul său, a început manevre militare cu participarea a 17 mii de militari americani. În cadrul manevrelor, a fost simulată operațiunea de nimicire a autorităţilor RPDC în caz de război.

 

 

Fluxul de știri
0