Coreea de Nord: testarea rachetelor de distanță mică după cele balistice

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaПуск баллистической ракеты
Пуск баллистической ракеты - Sputnik Moldova
Abonare
Experții militari nu exclud că autoritățile Coreii de Nord au apelat și de această dată la mistificări, exagerând evident clasa armamentului care este testat.

CHIȘINĂU, 3 mar — Sputnik. Phenianul a efectuat lansarea câtorva rachete de mică distanțe pe coasta de est a peninsulei, în direcția Mării Japoniei, transmite RIA Novosti cu referință la agenția sud-coreeană Renhan.

Se subliniază că lansările au fost efectuate în jurul orei 10 dimineața, ora locală (03, ora est-europeană) din regiunea care se află în apropiere de orașul Vonsan, pe coasta de est a Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC).

КНДР, Пхеньян. - Sputnik Moldova
O bombă cu hidrogen a declanșat un cutremur în Republica Populară Coreea

Numărul exact al rachetelor lansate deocamdată nu este precizat. Specialiștii nu exclud însă că militarii din Coreea de Nord puteau de fapt să lanseze doar focuri de artilerie.

La rândul său, reprezentantul Ministerului Apărării al Coreii de Sud, Mun San Ghin, a concretizat că toate obuzele lansate au căzut în mare.

Acțiunile RPDC au urmat la câteva ore după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat cel mai strict pachet de sancțiuni din ultimii douăzeci de ani în raport cu Phenianul, după ce acesta a efectuat teste nucleare și a lansat o rachetă cu satelit. Rezoluția interzice furnizarea în RPDC a combustibilului pentru avioane și rachete, iar toate mărfurile care intră și ies din RPDC vor fi supuse controalelor. Documentul mai interzice vânzarea de către RPDC a tuturor armamentelor obișnuite; este limitat semnificativ exportul din țară a cărbunelui, fierului, aurului, titanului și mineralelor naturale rare. Sunt introduse de asemenea și sancțiuni financiare în privinţa tuturor băncilor din RPDC.

Fluxul de știri
0