Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Concluziile lui Filat după şedinţa de judecată

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La Judecătoria Buiucani a continuat joi examinarea în fond a dosarului în care ex-premierul Vladimir Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 31 mar – Sputnik. Nu pot să fac concluzii. Este devreme. Acestea sunt cuvintele pe care le-a rostit Vladimir Filat după şedinţa de joi de la Judecătoria Buiucani.

Ex-premierul este acuzat de procurori de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. 

Влад Филат 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Martorii confirmă învinuirea adusă de procurori lui Filat

Examinarea în fond a dosarului liderului PLDM a început încă în luna ianuarie la Judecătoria Buiucani. La proces sunt audiaţi deocamdată martorii acuzării, după care vor fi ascultaţi şi cei ai apărării.

Procurorul Adriana Beţişor a reiterat după şedinţa de joi că martorii au confirmat pe deplin obiectul învinuirii.

Avocatul Igor Popa a declarat că apărarea este mulţumită de şedinţa de astăzi. Acesta a mai spus că în zilele următoare la Curtea de Apel urmează să se desfăşoare şedinţa în care va fi examinat recursul apărării  cu privire la prelungirea mandatului de arest pe numele lui Filat.

Următoarea şedinţă de judecată în dosarul ex-premierului va avea loc marţi, 5 aprilie, la Judecătoria Buiucani. La şedinţă vor continua audierile martorilor acuzării.

Fluxul de știri
0