Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Martorii confirmă învinuirea adusă de procurori lui Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 26.01.2016
Влад Филат 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
La Judecătoria Buiucani a continuat miercuri examinarea în fond a dosarului lui Vladimir Filat, unde au fost audiaţi cinci martori ai acuzării.

CHIŞINĂU, 30 mar – Sputnik. Martorii audiaţi miercuri în dosarul ex-premierului Vladimri Filat au confirmat în totalitate obiectul învinuirii.

La Judecătoria Buiucani a continuat miercuri examinarea în fond a cazului Filat, în care liderul PLDM este acuzat de corupere pasivă şi trafic în influenţă în dosarul fraudelor de la BEM.

„Au fost audiaţi 5 martori ai acuzării, care au confirmat circumstanţele învinuirii lui Filat. S-a confirmat totalmente obiectul învinuirii”, a declarat procurorul anticorupţie Adriana Beţişor.

Şedinţa va continua joi, la 10.30, când vor fi audiaţi alţi martori ai acuzării. 

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din puşcărie, Filat le transmite martorilor cum trebuie să se poarte la judecată

„Sunt între 5-6 sau poate chiar opt martori”, a comunicat Beţişor fără ca să dea nume.

Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b şi 326 alineat 3, litera a. Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Liderul PLDM este deţinut preventiv într-o celulă din Penitenciarul nr.13 din Chişinău. Dacă va fi găsit vinovat el riscă ani grei de puşcărie.

Fluxul de știri
0