Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu îşi vinde un apartament pentru a nu plăti impozitul suplimentar pe avere

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul liberalilor a decis să-şi vândă unul dintre cele două apartamente din centrul Chişinăului, pentru a nu plăti impozitul suplimentar pe avere care va intra în vigoare din acest an.

CHIŞINĂU, 31 mar – Sputnik. Liderul PL Mihai Ghimpu a anunţat joi în cadrul unei conferinţe de presă că îşi va vinde apartamentul de pe strada M. Kogâlniceanu, cu o suprafaţă totală de 63,1 metri pătraţi, pentru a nu plăti impozitul suplimentar pe imobil care intră în vigoare în acest an.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova se introduce un impozit suplimentar

Potrivit politicii bugetar-fiscale pe anul 2016, ce urmează să fie aprobată de Parlament, persoanele fizice din Moldova care deţin un imobil cu o suprafaţă mai mare de 120 de metri pătraţi şi cu o valoare cadastrală mai mare de 1,5 milioane de lei, vor plăti anual un impozit suplimentar în bugetul de stat. Taxa suplimentară pe avere va avea o valoare de 0,8 la sută din valoarea cadastrală a imobilului.

Pe lângă apartamentul de pe M. Kogâlniceanu, liberalul mai are un apartament de lux, la fel în centrul Chişinăului, situat pe strada S. Lazo.

„Nu vă grăbiţi că am să plătesc. Până îmi va veni plata, eu voi rămâne doar cu unul. Am avut un apartament mic până acum. Mi-am luat şi eu un apartament ca să mă simt la anii de tinereţe normal. Acum de el nu am nevoie şi e clar că am să-l realizez. Pur şi simplu, în apartamentul nou nu am terminat toate lucrările”, a declarat Ghimpu.

Liderul Partidului Liberal şi-a procurat în anul 2011 un apartament cu trei odăi şi cu o suprafaţă totală de 154,65 metri pătraţi, situat pe strada S.Lazo 54. Preţul unui metru pătrat în asemenea blocuri ajunge să coste şi 1.200 de euro.

Ghimpu a evitat să indice în declaraţiile sale de avere din 2011 încoace şi acest apartament luxos. Acesta a fost şi un motiv pentru care Comisia Naţională de Integritate a dispus verificarea suplimentară a declaraţiilor de avere şi venit ale liderului liberal. Potrivit legislaţiei în vigoare, demnitarii care depun mărturii false în declaraţiile lor de venit riscă să se aleagă cu dosar penal.

Fluxul de știri
0