Chișinăul a votat Declarația privind neutralitatea permanentă a Rep. Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Declaraţia cu privire la inviolabilitatea suveranității, independenței și neutralității permanente a Republicii Moldova a fost adoptată. La precedenta şedinţă plenară, tentativa de adoptare a acestui document a eşuat din cauza lipsei de cvorum.

CHIŞINĂU, 31 mar – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat cu majoritatea de voturi Declaraţia privind inviolabilitatea suveranității, independenței și neutralității permanente a Republicii Moldova. Împotrivă au votat liberalii şi liberal-democraţii.

Парламент заседание 11.03.2016  Parlament ședință 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Dezbateri aprinse în Parlament despre suveranitate şi neutralitate

Pentru introducerea acestui subiect pe ordinea de zi a Parlamentului au votat la finele săptămânii trecute deputaţii din fracţiunile Partidului Democrat, Partidului Comuniștilor, Partidului Socialiștilor şi cei 14 deputaţi foşti comunişti care au aderat la Platforma Parlamentară Social Democrată.

Prin acest document, Parlamentul se angajează să îmbunătăţească legislaţia, astfel încât să nu fie admise atacuri asupra constituţiei şi independenţei ţării.

Totodată, în contextul discuţiilor din Parlament despre statalitatea Republicii Moldova, propunerea de a fi audiaţi Procurorul General, şeful SIS şi ministrul de Interne în legătură cu acţiunile unioniste de duminică a fost respinsă. În favoarea acestor audieri au votat doar 45 de deputaţi.

Fluxul de știri
0