Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezbateri aprinse în Parlament despre suveranitate şi neutralitate

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016 Parlament ședință 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016  Parlament ședință 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul va examina vineri proiectul unei declaraţii politice iniţiat de deputaţii comunişti. Documentul se referă la inviolabilitatea independenţei, suveranităţii şi neutralităţii permanente a Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 25 mar — Sputnik. Pentru introducerea acestui subiect pe ordinea de zi a şedinţei plenare a Parlamentului au votat deputaţii din fracţiunile PDM, PCRM, PSRM şi cei 14 deputaţi foşti comunişti care au aderat la Platforma Parlamentară Social Democrată.

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Acum 25 de ani Republica Moldova şi-a proclamat suveranitatea

Deputaţii liberal-democraţi au obiectat că cei care pledează pentru statalitate trebuie să se ocupe de statul Republica Moldova, dar să nu primească indicaţii din alte capitale.

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, de asemenea s-a opus includerii acestui subiect pe ordinea de zi. El a declarat că mai important este să fie asigurată aplicarea Constituţiei Republicii Moldova şi în raioanele din stânga Nistrului. Spicherul Andrian Candu l-a informat pe Ghimpu că în curând va fi creată o platformă parlamentară de dialog pentru reintegrarea ţării.

Deputatul Dumitru Diacov a menţionat că independenţa, suveranitatea şi neutralitatea ţării trebuie să fie garantate mai ales în situaţia în care unele forţe mărşăluiesc prin Chişinău şi pledează pentru lichidarea Republicii Moldova.

În context, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a propus ca Parlamentul să interzică în Republica Moldova activitatea organizaţiilor, indiferent dacă sunt de dreapta sau de stânga, care pledează pentru lichidarea ţării.

Aceste subiecte au provocat în Parlament dezbateri aprinse.

Fluxul de știri
0