Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voronin despre Ghimpu: „bespolezno”, nici doctorul nu are ce face

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii au început şedinţa plenară de joi cu discuţii despre acutizarea maladiilor în sezonul de primăvară, iar campionii disputelor de la această şedinţă a legislativului au fost Vladimir Voronin şi Mihai Ghimpu.

CHIŞINĂU, 31 mar – Sputnik. Liderii PCRM şi PL au făcut joi un schimb dur de replici şi de acuzaţii chiar în plenul Parlamentului. Disputa dintre cei doi politicieni a vizat un spectru larg de domenii – de la sănătatea fizică şi psihică, până la mass-media şi fraudele de ordin financiar-bancar.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a afirmat că pe timpul guvernării comuniştilor de la BEM s-ar fi furat 6 miliarde de lei.

„De ce Voronin stă în sala aceasta acum, dar nu cu cătuşele la mâini”, a întrebat Ghimpu.

Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu aşteaptă un răspuns tranşant de la Filat

La rândul său, Voronin a spus că procentul de credite neperformante la BEM era de 9,6 la sută în perioada guvernării comuniste, pe când în perioada când Drăguţanu a fost şef la BNM (despre care Voronin afirmase în repetate rânduri că este nepotul lui Mihai Ghimpu) creditele neperformante la această bancă au atins o proporţie de circa 90 la sută.

Văzând că Ghimpu se revoltă, Voronin a adăugat că liderul PL „are „otkrâtâi nerv” la chestia asta”.

Liderul comuniştilor a fost completat de deputatul Vladimir Hotineanu. Acesta, fiind medic de profesie, a declarat că primăvara se acutizează toate maladiile, inclusiv cele cu „nervul deschis”.

„Bespolezno, nici doctorul nu are ce face aici”, mai declarat Voronin.

Fluxul de știri
0