Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu aşteaptă un răspuns tranşant de la Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, aşteaptă ca preşedintele Partidului Liberal-Democrat din Moldova să răspundă tranşant la o întrebare privind "furtul miliardului".

CHIŞINĂU, 24 mar – Sputnik. Liderul Partidului Liberal din Republica Moldova, deputatul Mihai Ghimpu, le-a spus joi jurnaliştilor că aşteaptă ca Vlad Filat să spună tranşant dacă a furat sau nu a furat.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă se teme că va fi judecat pentru „furtul miliardului”

Această declaraţie a lui Ghimpu a urmat după ce jurnaliştii l-au întrebat dacă au mai fost clarificate informaţiile despre dosarele penale în care ar fi vizat Dorin Chirtoacă, despre care a vorbit anterior liderul PLDM, Vlad Filat.

„Eu am obosit de declaraţiile politice ale lui Vlad Filat. Eu aş vrea ca Filat, când face declaraţii, să spună, a furat ori nu a furat. A contribuit la dispariţia miliardului sau nu. Dar să nu facă declaraţii politice şi cu asta am pus punct. Dacă alte întrebări nu sunt, o zi bună”, a fost declaraţia lui Mihai Ghimpu.

La 15 octombrie 2015, în timpul şedinţei plenare a Parlamentului în cadrul căreia a fost ridicată imunitatea lui Vlad Filat, acesta declarase că şi pe unii lideri liberali îi paşte acelaşi pericol, iar pe numele lui Dorin Chirtoacă ar fi deschise mai multe dosare penale.

Fluxul de știri
0