Sondaj: 82% dintre ruși au atitudine favorabilă față de activitatea lui Putin

Abonare
Activitatea lui Medvedev la postul de premier este încuviințată de aproximativ jumătate dintre cei chestionați, iar activitatea Guvernului, în general, de 48%. Majoritatea cetățenilor consideră că țara se mișcă într-o direcție corectă.

CHIȘINĂU, 31 mar — Sputnik. Peste 80 la sută dintre cetățeni ruși au o atitudine favorabilă față de activitatea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, informează „Centrul Levada", în baza unui sondaj efectuat recent, transmite RIA Novosti.

O părere opusă au exprimat 17% dintre respondenți. În luna martie a anului trecut, cota celor care aprobau activitatea lui Putin era de 85%, iar a celor care aveau o atitudine defavorabilă — de 14%.

Jumătate dintre cei chestionați (51%) consideră că, în general, țara se mișcă într-o direcție corectă, aproximativ o treime (30%) sunt de părere că „țara se mișcă într-o direcție greșită", iar a cincea partea (19%) nu au răspuns la această întrebare.

Russian President Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Două treimi dintre ruși îl vor iarăşi pe Putin preşedinte

Totodată, 53% dintre cetățenii Federației Ruse au o atitudine favorabilă față de activitatea lui Dmitri Medvedev la postul de prim-ministrului al țării, anul trecut acest procent fiind de 63. O atitudine dezaprobatoare față de activitatea lui Medvedev a fost exprimată de 46 la sută dintre cei chestionați (35% — anul trecut).

În general, 48% dintre ruși au o atitudine pozitivă faţă de activitatea Guvernului (anul trecut — 59%), iar 51% o dezaprobă (anul trecut — 40%).

Printre persoanele publice în care rușii au cea mai mare încredere au fost numite inclusiv președintele Vladimir Putin (60%), ministrul Apărării Serghei Șoigu (29%), șeful MAE al FR Serghei Lavrov (27%), premierul Dmitri Medvedev (18%) și liderul Partidului Liberal-Democrat Vladimir Jirinovski (12%).

Printre persoanele publice cu cel mai mare procent de neîncredere se numără liderul Partidului Liberal-Democrat Vladimir Jirinovski (10%), Ksenia Sobchak (9%), liderul partidului PARNAS Mihail Kasianov (9%), fostul conducător al companiei YUKOS Mihail Hodorkovski (9%), dar și Dmitri Medvedev (10%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 25-28 martie pe un eșantion de 1600 de persoane cu vârsta mai mare de 18 ani, în 137 de localități din 48 de regiuni ale țării. 

Fluxul de știri
0